Brengt de stem van professionals samen, versterkt en draagt in Brusselse stadslandbouw

"
In een stad waar de projecten vanprofessionele stadslandbouw zijn booming, wil de FedeAU de werkomgeving van deze belangrijke spelers versterken, hun technische vaardigheden versterken en de barrières wegnemen waarmee ze worden geconfronteerd.

De vereniging wil een steun zijn, door en voor stadslandbouwprofessionals in een participatieve en co-geconstrueerde dynamiek, voor de ontwikkeling van een duurzame en inclusieve stadslandbouw in Brussel en de rand. Het heeft met name tot doel de duurzaamheid en de ontwikkeling van hoogwaardige banen te vergemakkelijken, de maatschappelijke voordelen van stadslandbouw te benadrukken, inspiratie op te doen en in dialoog te gaan met organisaties uit andere regio’s, en de hoeveelheden lokaal, duurzaam voedsel te vergroten. , gevarieerd en toegankelijk voor de Brusselaars

Onze missies

De FedeAU wil producenten en andere actoren uit de sector in en rond Brussel samenbrengen om :

Staan voor

De vereniging wil de woordvoerder zijn voor haar leden met als doel: hun gemeenschappelijke belangen en eisen verdedigen . Ze speelt de gesprekspartner rol met overheden, academische instellingen, sectoren, het grote publiek en sectoren die betrokken zijn bij de multifunctionaliteit van stadslandbouw.

Mutualiseren en COMMUNICEREN

De vereniging is van plan de banden tussen haar leden versterken door ruimte te bieden voor werk, dialoog en reflectie door en voor producenten op basis van collectieve intelligentietools. De FedeAU wensen de uitwisseling van kennis en goede praktijken vergemakkelijken , het bevorderen van technische ondersteuning tussen collega’s, evenals: collectieve diensten en tools ontwikkelen volgens de behoeften van het veld.

Waarom stadslandbouw steunen?

Stadslandbouw vertegenwoordigt een sleutelsector voor Brussel en zijn ontwikkeling naar een duurzamere samenleving. Het levert inderdaad veel maatschappelijke voordelen op, met name:

Verhoogde voedselbestendigheid in Brussel

Hoogwaardige, gezonde voeding

Kortsluitingen versterken lokale banden en verminderen transportgerelateerde emissies

Eilanden van de natuur, gunstig voor biodiversiteit, ecosystemen en menselijk welzijn

Jobcreatie, heroriëntatie, sociaal-professionele re-integratie

Educatieve rol voor kinderen en volwassenen uit de stad die weinig contact hebben met de natuur

Nieuws

Blijf op de hoogte van onze aankomende evenementen, het laatste nieuws over FedeAU en onze functies.

Petites Annonces

Petites annonces et offres d’emploi

Financiële deelname aan trainingen en bezoeken

De missie van FedeAU is het ondersteunen van professionals op het gebied van stadslandbouw op alle niveaus van hun praktijk. Dankzij financiering van het Brussels Gewest en de QiGreen Foundation organiseert FedeAU praktische workshops en promoot ze de expertise van...

Flashcontroles in de landbouwsector in oktober 2023

Volgend jaar oktober zullen de sociale inspectiediensten steekproefsgewijze controles uitvoeren in de landbouw (CP 144) en tuinbouwbedrijven (CP 145).Controles ter plaatse zijn vooral informatief en preventief van aard. Ze worden vooraf gepubliceerd op de website van...

© Ferme Urbaine

De FedeAU, een gemeenschap boven alles

Lid worden

De federatie zou niets zijn zonder haar leden! Het is inderdaad gemaakt om collectieve ondersteuning te bieden aan professionals in duurzame stadslandbouw in Brussel en de rand . Als u zich herkent in deze definitie en wilt profiteren van de diensten van FedeAU en deelnemen aan de ontwikkeling ervan, aarzel dan niet om
en neem contact met ons op om lid te worden!

Je begint als geassocieerd lid met alle diensten die FedeAU aanbiedt en wordt vervolgens volwaardig lid met stemrecht, afhankelijk van je profiel en betrokkenheid.

Lidmaatschap is gratis.

Als lid van…

Je wordt met voorrang op de hoogte gehouden van nieuws, workshops en trainingen die door FedeAU en haar partners worden georganiseerd. Je volgt en beïnvloedt ons pleitwerk voor duurzame ondersteuning van stadslandbouw in Brussel. Het hele jaar door volg je verschillende technische workshops.

Je wisselt informatie uit op een platform dat alleen toegankelijk is voor leden. Je hebt toegang tot een exclusieve Resources Area waar je bronnen en expertise kunt delen, technische workshops kunt volgen en regionaal beleid kunt monitoren.

En nog veel meer: aperitieven, vergaderingen, debatten, initiatieven…

Suggesties

Eindelijk, als je die hebt suggesties samenwerking, middelen die nuttig voor ons kunnen zijn, of ideeën voor verbetering, aarzel dan niet om Neem contact op.

Ons team

Ons team bestaat uit een coördinator, een community manager en een raad van bestuur bestaande uit 5 mensen uit de stadslandbouwsector met aanvullende expertise:

Gaëtane Charlier

Coördinator

coordination@fedeau.be

Noémie Maughan

Lid van de Raad van Bestuur

Vertegenwoordigt Agroecology Lab – ULB

Laura S. Herman

Community manager

communaute@fedeau.be

Tiomothée Collin

Lid van de Raad van Bestuur

Vertegenwoordigt de GASAP-netwerk

Jeremy Paillet

Lid van de Raad van Bestuur

Vertegenwoordigt Le Début des Haricots

Alexandre Lefebvre

Lid van de Raad van Bestuur

Vertegenwoordigt Alaube

Brigitta Sartorelli

Lid van de Raad van Bestuur

Vertegenwoordigt L’Eldoradis

Een ondersteunend netwerk

Het Brussels Gewest steunt een netwerk voor stadslandbouw waarvan FedeAU deel uitmaakt.

De Federatie biedt ondersteuning aan professionals in de stadslandbouw in activiteit door de oprichting van collectieve dynamiek.

Andere structuren bieden meer individuele ondersteuning voor professionals die reeds gevestigd zijn of voor projectleiders in de oprichtings- of installatiefase.

Vind informatie over de verschillende organisaties in het ondersteuningsnetwerk op https://www.agricultreurbaine.brussels/

Neem contact op!

coordination@fedeau.be

@fedeau

@fedeau

met de steun van de Regio
Brussel-Hoofdstad