Le Champ du Chaudron

Een gecultiveerd, gekookt en geanimeerd project in Neerpede

Soort productie?

Le Champ du Chaudron is een project dat erop gericht is alle stadia van de voedselketen op dezelfde plaats uit te voeren: van productie en oogst tot verwerking, verkoop, consumptie en recycling. Qua productie produceert de Champ du Chaudron groenten en fruit, aromatische kruiden, honing, kruidenthee, paddenstoelen en bloemen.

Waar vind je hun producten?

De vzw verkoopt haar groenten en fruit via een driemaandelijks abonnementensysteem van manden, geleverd per fiets aan Sint-Gillis, Anderlecht (Sint-Guidon), of om rechtstreeks op het veld af te halen. Maaltijden gemaakt van de verwerking van veldproducten worden ter plaatse genuttigd (lunches en maaltijden voor groepen op aanvraag, zomerbrunch).

Andere activiteiten:

Le Champ verwelkomt vrijwilligers en kwetsbare groepen en test verschillende productiemodellen (intensief biologisch, permacultuur, kas, eetbaar bos, etc.). Het is ook een plaats van bewustzijn, leren, training, onderwijs over voedsel. Er worden educatieve activiteiten, workshops, cursussen, teambuilding, rondleidingen en evenementen rond de voedselcyclus georganiseerd.

Meer informatie :

http://www.lechampduchaudron.be/

Rue du Chaudron 62, 1070 Anderlecht

Ontdek leden bij jou in de buurt

Neem contact op!

coordination@fedeau.be

@fedeau

@fedeau

FedeAU wordt ondersteund door: