Citysane

Stadskruidenier

Soort productie?

Brigitte kweekt sinds 2022 aromatische en medicinale planten op het landbouwproefveld in Anderlecht, aan de rand van het natuurreservaat Vogelzang. Ze plukt de planten met de hand en droogt ze op natuurlijke wijze om alle aroma’s, voordelen en kleuren te behouden. Vervolgens creëert ze kruidenthee die zowel je ogen als je smaakpapillen in verrukking brengt, en die je bovenal een wereld van goed doet. Het biedt ook boeketten verse kruiden voor infusie, aromatische zouten, fumigatiestaafjes en kattenkruidkussentjes. Andere natuurlijke producten zullen worden toegevoegd naarmate de planten groeien.

Waar vind je haar producten?

De producten worden verkocht in de tearoom Roselyne in Elsene, de boekhandel Herbes Folles en de Wandercoop in Anderlecht, op de proefruimtemarkt Graines de Paysans in Anderlecht (vanaf mei, op zaterdag van 10 tot 13 uur) en op ambachtsmarkten (waaronder de BAM in Be-here in Laken).

Andere activiteiten:

Brigitte geeft kruidenworkshops om oude vaardigheden terug te vinden en neemt je graag mee op ontdekkingstocht naar wilde planten rond Anderlecht (Neerpede, Vogelenzang).
In samenwerking met het Maison verte et bleue organiseert het ook een reeks workshops over medicinale planten, waarbij een kleine heksentuin wordt aangelegd en de planten van zaaien tot verwerking worden gevolgd.

Meer informatie :

Facebook & Instagram

Rue du chant d’oiseau 195, Anderlecht

Ontdek leden bij jou in de buurt

Neem contact op!

coordination@fedeau.be

@fedeau

@fedeau

met de steun van de Regio
Brussel-Hoofdstad