AquaponieBxl

Laat je ecosystemen groeien met ecologische, duurzame en innovatieve moestuinen

Type productie en diensten?

AquaponieBxl faciliteert het opzetten van stadsmoestuinen in aquaponics, via ondersteuning van ontwerp tot aanleg, bewustwording en onderhoud van deze moestuinen. Deze projecten kunnen een louter educatieve of productieve roeping hebben, voor bedrijven, gemeenten, scholen, burgers.

Aquaponic moestuinen maken het mogelijk om natuur, gezonde voeding en biodiversiteit terug te brengen in de stad. Deze ecologische, duurzame, circulaire en innovatieve techniek heeft vele voordelen zoals een waterbesparing van 90%, een dubbele opbrengst tov “klassieke” landbouw, viskweek naast de moestuin…

AquaponieBxl biedt het aanbieden (verkoop of verhuur) van turnkey aquaponic moestuinen op maat, van kleine maten voor binnen tot grote maten buiten, aangepast aan het type grond. Het biedt ook consultancy, training, evenementen en onderhoud.

Waar vindt u haar producten en diensten?

Hun grote aquaponic-moestuin bevindt zich in een tuin in Ukkel (bezoek enkel onder toezicht van AquaponieBxl). Hun atelier bevindt zich in Anderlecht, in het Circularium vanaf april 2022.

Andere activiteiten:

Verkoop van levende vis en visvoer.

Meer informatie :

https://aquaponiebxl.be

Facebook &

Instagram & Youtube

Industrielaan 16 bis, 1070 Brussel

Ontdek leden bij jou in de buurt

Neem contact op!

coordination@fedeau.be

@fedeau

@fedeau

met de steun van de Regio
Brussel-Hoofdstad