AgroEcology Lab ULB

ULB Transdisciplinair Onderzoekscentrum voor Agro-ecologie

Wat is hij aan het doen ?

Het Laboratorium voor AgroEcologie (AELab) van de ULB Interfacultaire School voor Bio-Engineers heeft een sterke visie op agroecologie en zet zich in voor het bestuderen, karakteriseren en ondersteunen van (peri-)stedelijke landbouw en duurzame voedselinitiatieven in Brussel en België.

Deze expertise, die ecologie, agronomie en sociale wetenschappen met elkaar verbindt, bestrijkt een hele reeks onderwerpen: agroecologie, duurzame voedselsystemen en korte circuits, biologische landbouw, levende bodems, wilde bestuivers en hun rol in het stedelijke ecosysteem, agrobosbouw, broodbakkende granen, enz.

Sinds 2013 ondersteunt en werkt AELab aan de versterking van het Brussels Voedselbeleid (Adviesraad voor Good Food, Steunpunt voor Actie Co-Create, “BoerenForumPaysan”, Belgian Agroecology Meeting, Agroecology in Action…).

Het organiseert ook de zomerschool van stadslandbouw in Brussel en is partner van het onderzoeksproject Lagum (experimentele en educatieve moestuin op een dak, zie Refresh Brussels).

Meer informatie :

https://www.agroecologie-ulb.net/
https://ecoledeteaubxl.be/Programme.html

Campus de la Plaine ULB – gebouw NO, Zone O, niveau 3, Blvd du Triomphe, 1050 Elsene

Ontdek leden bij jou in de buurt

Neem contact op!

coordination@fedeau.be

@fedeau

@fedeau

FedeAU wordt ondersteund door: