Feedback op de workshop: Levende Grond Moestuinieren

Droogtes, hevige buien: het klimaat slaat op hol! Hoe zit het met grond geteeld met MSV? Wat zijn de voordelen, de hefbomen, de uitdagingen en de behoeften?

Op donderdag 13 juli organiseerden FedeAU en het GASAP netwerk een Living Soil Market Garden workshop op het Courtileke terrein in Haren (1130) voor kleine en middelgrote landbouwprofessionals.

Simon, een tuinder in Courtileke en Juliette, een tuinder in La Papelotte (Waterloo) presenteren hun projecten en praktijken, met speciale aandacht voor waterbeheer.

Er waren ongeveer dertig deelnemers uit de verschillende partnernetwerken. Naar aanleiding van de discussies en de feedback van verschillende professionals (Filon Vert, Vestaculture, Ferme Urbaine du DDH, Champ des Cailles, enz.) nodigen FedeAU en Reseau des GASAP u uit om download het document met een samenvatting van de technische routes, advies en ideeën om je “levende bodem”-aanpak verder te ontwikkelen.

DOWNLOAD HET SAMENVATTEND DOCUMENT :

Blijf op de hoogte van komende workshops op de openbare pagina van FedeAU: https://www.facebook.com/FedeAUasbl/

Ontdek ons andere nieuws

Financiële deelname aan trainingen en bezoeken

Financiële deelname aan trainingen en bezoeken

De missie van FedeAU is het ondersteunen van professionals op het gebied van stadslandbouw op alle niveaus van hun praktijk. Dankzij financiering van het Brussels Gewest en de QiGreen Foundation organiseert FedeAU praktische workshops en promoot ze de expertise van...

Flashcontroles in de landbouwsector in oktober 2023

Flashcontroles in de landbouwsector in oktober 2023

Volgend jaar oktober zullen de sociale inspectiediensten steekproefsgewijze controles uitvoeren in de landbouw (CP 144) en tuinbouwbedrijven (CP 145).Controles ter plaatse zijn vooral informatief en preventief van aard. Ze worden vooraf gepubliceerd op de website van...

Neem contact op!

coordination@fedeau.be

@fedeau

@fedeau

FedeAU wordt ondersteund door: